Sema New Project, cel mai mare proiect imobiliar post criza, va costa 600 mil. euro, businesscover.ro, noiembrie 2014

Sema Parc lanseaza Sema New Project, primul proiect imobiliar de anvergura ce apare pe piata dupa 2008. Despre un gigant imobiliar in Semanatoarea se vorbea, de altfel, inca din perioada de boom, dar totul a fost oprit. Acum, dezvoltarea se va relua cu alta strategie si cu adresabilitate multipla, birouri, retail si rezidentiale. Proiectul va fi coordonat de Razvan Gaita, fostul CEO al Anchor.

 

Momentan, in cadrul Sema New Project – proiect detinut de omul de afaceri Ion Radulea – au fost lansate Office 3 si Office 4, ca parte integranta a proiectului initÈ›ial, iar cele doua imobile vor fi dezvoltate prin conversia a doua structuri existente in spatii de birouri.

 

Proiectul nostru este o adevarata provocare. Exista cerere in crestere pentru inchirierea spatiilor de birouri, volumul acestui segment in zona centru – vest a crescut semnificativ in primul semestru din 2014 fata de acceasi perioada a anului trecut, lucru care ne da certitudinea ca Sema New Project va fi un succes, spune Razvan Gaita, director Sema New Project.

 

Lucrarile de proiectare au durat patru luni, iar investitia in aceasta faza va fi de circa zece milioane de euro. Cladirea Office 3 va fi livrata la mijlocul anului viitor si va avea 14.000 mp, iar Office 4 are 28.000 de metri patrati si va fi livrat în 2016. Chiriile cerute vor porni de la 12 euro pe metru patrat pe luna, potrivit lui Razvan Gaita.

 

In total, insa, proiectul va costa peste 600 de milioane de euro, cea mai mare suma vehiculata in ultimii cinci-sase ani pe piata imobiliara, dupa ce prin 2007-2008 se vorbea despre proiecte de un miliard de euro, precum Esplanada sau Dambovita Center, ambele cazute in uitare.

 

In cazul Sema New Project, dezvoltarea se va face, evident, etapizat din cauza dificultatilor de finantare, iar accentul se va pune, conform lui Ion Radulea, pe segmentul de birouri, care ar urma sa ajunga la 100.000 mp in urmatorii patru-cinci ani.

 

Bucata rezidentiala a Sema New Project va demara la anul si va include 12.00 de apartamente, cu suprafete cuprinse intre 80 mp si 120 mp, al caror pret va trece de 1.000 euro/mp.

 

Un alt element pe care il avem in vedere in viitorul apropiat este exploatarea suprafetțelor de teren disponibile prin amenajarea de spatii verzi si spatii pentru organizarea de evenimente in aer liber. Spatiul verde va ocupa aproximativ 100.000 mp, ceea ce reprezinta un sfert din totalul suprafetței ce va fi dezvoltata, sustine Razvan Gaita.

 

In fine, dupa ce faza office va fi dusa la bun sfarsit se vor pune si bazele segmentului de retail, care va fi dezvoltat ca un shopping village, in patru cladiri cu parter si etaj, care vor insuma 100.000mp de spasii comerciale.

Sema Parc

Valorile noastre

1. Satisfactia clientului Satisfactia si depasirea asteptarilor clientilor reprezinta filozofia fiecarui angajat, aceasta constituind nucleul in jurul caruia ne desfasuram intreaga activitate. Ne preocupam permanent de perfectionarea profesionala si mentinerea celui mai inalt nivel de satisfactie al clientilor nostri.2. Profesionalism Fiecare membru al echipei SemaParc este un profesionist in tot ceea ce....

Licente si Certificari

Titlul de parc industrial a fost acordat societatii Sema Parc in baza Ordinului nr. 130/04.02.2004 emis de Ministerul Administratiei si Internelor, si publicat in Monitorul Oficial Partea I nr. 134 din data de 16.02.2004, modificat prin Ordinul nr. 533/02.07.2008 emis de Ministerul Internelor si Reformei Administrative si publicat in Monitorul....